Bakelser

Serverar: 12 portioner

Sött och gott.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1,5 dl vanilj- eller marsankräm
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Chokladplattor (typ noblesse)
  • 1,5-2 dl vispgrädde
  • 2 msk av fyllningen
  • 12 aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna, 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blande de båda mjölsorterna och bakpulvret. Sikta ner bladningen i äggsmeten och blanda väl. Bred ut smeten i långpanna.
    3. Grädda mit i ugnen i 225 grader ca 8 min. Stjälp upp den på lätt sockrat bakplåtspapper och låt den kallna under pannan.
    4. Förbered fyllningen. Gör vanilj- eller marsankrämen enl förpackningen och låt den kallna. Blanda grädden, sirap och socker i en kastrull. Kokca ca 10 min tills den tjocknat. Låt den svalna. Rör i vaniljsocker. Ta undan ungefär 2 msk för garnering. Blanda resten med vaniljkrämen.
    5. Ta med ett runt mått, ca 5 cm i diameter, ut 12 kakbottnar och ta därefter ut 12 bottnar ca 6 cm i diameter.
    6. Lägg de mindre bottnarna i aluminiumformar. Fördela vaniljkolakrämen i formarna. Täck med de större bottnarna och en chokladplatta.
    7. Vispa grädden till garnering. Blanda i den sparade fyllningen i grädden. Bred eller spritsa grädden på formarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pekmez - ett alternativ till honung
    Varför inte prova turkisk sirap, pekmez, till pannkakor eller våfflor...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben