Bakelser med passionsfruktsmousse

Serverar: 8 portioner

Att göra bakelser av en enkel rulltårta gör den genast mycket festligare. Denna rulltårta har en fräsch fyllning av syrlig passionsfrukt och söt vit choklad.

Ingredienser

  • Passionsfruktsmousse
  • 3 stora passionsfrukter
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • Botten
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kallt vatten
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (som du gör chokladfigurer av)
  • Eventuellt sidenband
  • Instruktioner

    1. Mousse: Dela och skrapa ur passionsfrukterna. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite. Vispa grädden halvfast. Blanda försiktigt ner äggulor, passionsfrukt och grädden i den smälta chokladen.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner lite av vitorna i chokladgrädden. Rör ordentligt och vänd ner resten av äggvitan. Låt moussen stelna i frysen i ca 2 timmar eller tills den har blivit tjock i konsistensen. Rör om någon gång under tiden.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
    4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i äggvispet. Vänd runt det tills smeten är jämn.
    5. Bred ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Vänd upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det första papperet.
    6. Bred på moussen och rulla ihop rulltårtan. Skär den i så breda bitar du vill ha och lägg snittytan neråt. Dekorera med spritsad grädde, chokladdekorationer och eventuellt sidenband.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben