Bål med mango och melon

Serverar: 4 portioner

Fruktbål med juice, mineralvatten och bitar av mango och melon passar alla gäster.

Ingredienser

  • 1 mango
  • ½-1 cantaloupemelon, ca 500 g
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 4 msk grenadin
  • 2 dl ananasjuice
  • 2 dl äpplejuice
  • 5 dl iskallt mineralvatten
  • Ev citronmeliss till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär av mangons fruktkött på båda sidor om kärnan. Skär fruktköttet i rutor utan att skära igenom skalet. Vänd sedan ut och in på skalet och skär bort tärningarna. Gör på samma sätt med den andra mangohalvan.
    2. Kärna ur melonen. Gröp ur fruktkött med ett kuljärn eller en dessertsked.
    3. Lägg fruktköttet från mangon och melonen i en skål. Strö över socker. Tillsätt citronsaft, grenadin, ananasjuice och äpplejuice. Täck över och låt stå två timmar på ett svalt ställe.
    4. Häll över fruktblandningen i en stor skål före servering och blanda ner mineralvattnet. Garnera eventuellt med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben