Banan-, kokos- och ananas-pannkakor

Serverar: 10-12 portioner

Typ amerikanska pannkakor med bakpulver

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1-2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 bananer
  • 114-227 gr (½-1 liten brk) krossad ananas
  • 1 ½-1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Mosa bananerna. Häll bort spadet från ananasen. Blanda mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker, kokos och salt. Vispatill äggen o häll i mjöl varvat med mjölken o rör till en slät smet. Häll i ananasen o de mosade bananerna o rör slätt.
    2. Stek i matfett, ca 1-2 msk smet/pannkaka på medelvärme (2-3 st/gång). När det börjar bildas små bubblor på ovansidan, är det dags att vända pannkakorna och steka ytterligare en stund.
    3. Servera ev med äppelmos eller någon slags sylt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben