En god och saftig kaka, som också kan baka i långpanna. Med en läcker färskostglasyr med citron eller apelsin blir rutorna riktiga läckerbitar. Till långpanna får man 1½ -2½ sats beroende på storleken på långpannan.
Ingredienser
100 g smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl stösocker
1/2 tsk rivet apelsinskal
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl filmjölk
2 dl havregryn
2 bananer
3 msk havregryn till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Rör smöret, farinen och sockret till en porös massa.
- Tvätta en apelsin och riv 1/2 tsk skal. Blanda ner i smörsmeten tillsammans med äggen.
- Blanda mjölet, bikarbonatet, bakpulver och saltet i en skål.
- Rör ner filmjölken i mjölet. Rör noga så att inte mjölet klumpar ihop sig.
- Mosa banarnerna och rör ner i mjölblandningen tillsammans med havregrynen. Blanda med smörsockersmeten.
- Smörj en kakform och strö havregryn på väggarna och på botten.
- Häll i smeten och strö lite havregryn ovanpå. Grädda i cirka 70 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)