Banan- och apelsinkaka

En god och saftig kaka, som också kan baka i långpanna. Med en läcker färskostglasyr med citron eller apelsin blir rutorna riktiga läckerbitar. Till långpanna får man 1½ -2½ sats beroende på storleken på långpannan.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl stösocker
  • 1/2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl filmjölk
  • 2 dl havregryn
  • 2 bananer
  • 3 msk havregryn till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Rör smöret, farinen och sockret till en porös massa.
    3. Tvätta en apelsin och riv 1/2 tsk skal. Blanda ner i smörsmeten tillsammans med äggen.
    4. Blanda mjölet, bikarbonatet, bakpulver och saltet i en skål.
    5. Rör ner filmjölken i mjölet. Rör noga så att inte mjölet klumpar ihop sig.
    6. Mosa banarnerna och rör ner i mjölblandningen tillsammans med havregrynen. Blanda med smörsockersmeten.
    7. Smörj en kakform och strö havregryn på väggarna och på botten.
    8. Häll i smeten och strö lite havregryn ovanpå. Grädda i cirka 70 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben