Banan- och blåbärskaka

Serverar: 10 portioner

Saftig mjuk kaka med blåbär och banan, två smaker som gifter sig otroligt bra. Toppas med vispad grädde. Denna kaka är helt glutenfri och följer LCHF.

Ingredienser

  • 90 g smör
  • 3 ägg
  • 200 g mogen banan
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3/4 dl riven kokos
  • ½ dl sötströ
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 100 g blåbär, stora och söta
  • Eventuellt 2 msk honung
  • Gräddtopping
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ msk sötströ
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • Eventuellt 1 äggula (för extra krämighet)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa äggen pösigt och mosa bananen. Blanda alla torra ingredienser tillsammans och tillsätt mosad banan, äggvispet och det smälta smöret och rör ihop. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Smöra och bröa en 24 cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter. Låt svalna.
    3. Vispa grädden med elvisp. När grädden nästan är klar tillsätter du sötning, vaniljpulver och eventuellt äggula för extra krämighet och vispar lite till. Bred eller spritsa på kakan.
    4. Ät och njut!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben