Banan- och chokladkaka

Serverar: 10 portioner

Detta är en härlig och lite gammaldags banankaka. Choklad och banan passar mycket bra ihop. Kakan brukar uppskattas av alla, men framförallt av barn.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 bananer
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    3. Rör ner smöret i sockersmeten. Tillsätt gräddfilen. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i sockersmeten.
    4. Dela upp smeten i två bunkar. Skala och mosa bananerna. Blanda ner bananmoset i den ena smeten och kakao i den andra.
    5. Smöra och bröa en form, ca 1½ liter. Häll banansmeten och kakaosmeten växelvis i formen. Gör ett mönster i smeten med hjälp av en gaffel.
    6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timma.
    7. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben