Banan- och chokladkakor

Serverar: 20 portioner

De här läckra kakorna får sin sötma från mogna bananer. De innehåller även inget vanligt mjöl. Lite nyttigare men ändå så goda!

Ingredienser

  • 3 mogna bananer
  • ½ dl kokosolja
  • 5 dl havregryn
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 3/4 dl kokosflingor
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mosa bananerna och blanda dem med smält kokosolja i en skål. Blanda havregryn, mandelmjöl, kokosflingor, vaniljpulver, bakpulver, kanel och salt i en annan skål.
    3. Rör ner de torra ingredienserna med de blöta. Hacka chokladen och blanda ner den i smeten. Klicka ut smeten i små kakformar eller direkt på bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben