Banan och chokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Banan och choklad tycker jag smakar så gott...också i muffins.

Ingredienser

  • 1 dl lättfil
  • 1dl majsolja
  • 1 mosad banan
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 5½ dl vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl hackad mörk choklad
  • Glasyr
  • 2 msk smör
  • 4 dl siktat florsocker
  • 3-4 msk fingervarm matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda filmjölk, olja, banan och ägg i en skål. Blanda resterande ingredienser i en annan bunke och blanda ner dem i filmjölksblandningen.
    3. Klicka ut smeten i väl smorda muffinsformar.
    4. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
    5. Provstick i en muffins mot slutet av gräddningstiden. Om stickan är torr är de färdiggräddade.
    6. Glasyr: Rör smöret mjukt och arbeta ihop det med florsocker. Späd med grädde tills glasyren är tjockflytande. Bred glasyren över de kalla muffinsarna. Låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben