Chokladmuffins med banan och nougat

Serverar: 12 portioner

Har man lite lätt övermogna bananer hemma och inte orkar göra banankaka, är muffins bra bakverk i och med att de inte behöver vara inne i ugnen så länge. Och de kan varieras i det oändliga.

Ingredienser

  • 100 g mjukt/halvsmält margarin
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 2 mosade mogna bananer
  • 100 g hackad nougat
  • Instruktioner

    1. Vispa alla ingredienser utom banan och nougat till en slät smet.
    2. Rör ner bananmos och nougathack . Skeda upp i muffinsformar (jag använde mig av småbrödsformar som var lagom stora för min muffinsplåt som rymmer 12 halvstora muffins).
    3. Grädda i 225 °C ca 12-15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben