Chokladmuffins med mjuk nougat

Serverar: 7-8 portioner

Choklad såklart!

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • 1 msk kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 ½ msk mjölk
  • 25 g mjuk nougat
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.
    2. Fördela smeten i muffinsformar. Dela nougaten i 7-8 bitar. Tryck ner dem i smeten så att smeten täcker nougaten. Ställ muffinsformarna i en rund form med låga kanter och baka dem på full effekt ca 2 ½ -3 minuter.
    3. Låt kakorna stå ca 5 minuter för värmeutjämning. Sikta över florsocker.
    4. Tips! Muffinsen kan även gräddas i vanlig ugn, i 200 grader, ca 12-14 minuter. Ta dubbla muffinsformar så håller kakorna formen bättre.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Okänd 1 december 2007

    Jättegoda,helt i min smak.

    sophie_hu 27 januari 2008

    de var jätte goda o jätte roliga att göra! toppen!

    sophie_hu 28 januari 2008

    gjorde dom en gång till i dag fast gav bort dem. de är så goda

    KochinaW 13 juni 2015

    Underbart goda, kommer att bakas fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben