Banan- och chokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Man kan skippa kanelen om man inte gillar det. Personligen föredrar jag dessa muffins utan kanel... ;)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • (2 tsk kanel)
  • 125 g smör
  • 2 mogna bananer
  • 100-150 g mörk choklad
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk kakao
  • Lite kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker vitt och fluffigt. Blanda mjölet med bakpulver och ev. kanel. Smält smöret. Mosa bananerna.
    2. Hacka chokladen ganska fint, men inte för fint och blanda med mjölet. Rör ner smöret i äggblandningen, sedan bananerna och sist mjölet.
    3. Fyll smeten i formarna (amerikanska muffinsformar) och grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter.Låt dem kallna.
    4. Blanda ihop glasyren och ringla den över muffinsen eller spritsa över. Ät!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben