Banan- och chokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Stora amerikanska muffins.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält smör
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 2 mosade bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 200 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör i det smälta smöret, yoghurten och de mosade bananerna.
    2. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Hacka hälften av chokladen och tillsätt i smeten.
    3. Placera ut formarna på en muffinsplåt. Fyll halva formen med smet, sätt i en chokladbit, fyll sedan upp med smet till 2/3 av formen.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    belle12 19 september 2011

    Jättegoda muffins som jag bakade med min son idag. Vi tog mindre choklad, blev super gott. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben