Banana split med krossad ananas

Serverar: 4 portioner

Barnen kommer att bli vilda av glädje när de får komponera sin egen läckra banana split! Här serveras den med en ananassås.

Ingredienser

  • 1 burk krossad ananas i sin egen juice, 500 g
  • 1 dl ananasjuice från burken
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk maizena
  • ½ vaniljstång
  • 4 bananer
  • 1 liter frusen vaniljyoughurtglass
  • 2 dl lätt vispgrädde
  • 12 röda maraschinobär för garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ananasjuice, socker och maizena till en jämn sås i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, lägg ner den i såsen och värm blandningen på medelvärme under omrörning tills den tjocknar, ca 1 minut.
    2. Ta upp vaniljstången och rör ner de svarta vaniljkornen och den krossade ananasen. Täck över ananasblandningen, låt svalna och kyl den i 10 minuter.
    3. Dela bananerna på längden och lägg två halvor på varje fat eller tallrik. Skopa upp tre kulor youghurtglass på varje portion. Lägg en sked ananassås på varje youghurtkula. Spritsa en klick grädde ovanpå ananassåsen och garnera med röda bär.
    4. Du kan även servera med youghurtglass med banan (se annat recept)
    5. Om du lägger bananen i frysen i 20 minuter går det lättare att dela den. Behåll en del av skalet på så har du lättare att hålla i den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben