Banana Split Pie

Serverar: 6 portioner

Överraska med en läcker efterrätt. Vad sägs om paj fylld med glass, bananer, grädde och choklad?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • ½ l vaniljglass
  • 3 bananer, skivade
  • 1½ dl vispad grädde
  • Chokladsås
  • 3 msk rostade kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, socker och matfett till en grynig massa och arbeta sedan snabbt ihop det till en deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirkel, litet större än pajformen, eller tryck ut degen direkt i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Grädda i 175° ca 15 minuter eller tills pajen blivit gyllengul. Låt den svalna.
    2. Fyll pajskalet med glass, bananskivor och vispad grädde. Ringla över chokladsås och strö över kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben