Sätt ugnen på 150 grader. Dela kexen och skrapa bort vaniljkrämen, som inte ska användas. Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare tills de krossats och blanda sedan ner smöret. Tryck ut kexmassan i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Kör alla ingredienserna till fyllningen i en mixer eller matberedare till en slät kräm. Häll krämen i springformen. Grädda kakan i ca 45 min eller tills krämen stannat. Låt kakan svalna.
Värm juice och vatten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Ta sedan upp bladen, krama ur dem och låt dem rinna av. Rör ner dem ett och ett i den varma men inte heta juicen. Låt vätskan svalna och vänta tills den börjat stelna. Fördela då juicen över kakan. Ställ in kakan i kylen och låt toppingen stelna och kakan bli helt kall.
Halvera passionsfrukterna och skeda ut fruktköttet över kakan innan den serveras.