Banancheesecake på chokladbotten

Serverar: 8-10 portioner

En barnsligt god cheesecake!!!!!

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g Oreokex (2 paket)
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 600 g Philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 2 mogna bananer
  • 4 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • Saft av 1 citron
  • Topping
  • 1 dl koncentrerad exotisk juice
  • 2 dl vatten
  • 5 gelatinblad
  • 3 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela kexen och skrapa bort vaniljkrämen, som inte ska användas. Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare tills de krossats och blanda sedan ner smöret. Tryck ut kexmassan i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Kör alla ingredienserna till fyllningen i en mixer eller matberedare till en slät kräm. Häll krämen i springformen. Grädda kakan i ca 45 min eller tills krämen stannat. Låt kakan svalna.
    2. Värm juice och vatten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Ta sedan upp bladen, krama ur dem och låt dem rinna av. Rör ner dem ett och ett i den varma men inte heta juicen. Låt vätskan svalna och vänta tills den börjat stelna. Fördela då juicen över kakan. Ställ in kakan i kylen och låt toppingen stelna och kakan bli helt kall.
    3. Halvera passionsfrukterna och skeda ut fruktköttet över kakan innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben