Basilikapannacotta på chokladbotten

Serverar: 6 portioner

En lite annorlunda pannacotta

Ingredienser

  • Kaka
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Dansukker strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten
  • Pannacotta
  • 5 dl grädde
  • 1 dl finhackad färsk basilika
  • 1 dl Dansukker gelésocker multi
  • Garnering
  • 2 msk Dansukker ljus sirap
  • Färska hallon
  • Dansukker florsocker
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Smöra papperet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll upp i långpannan och grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Låt svalna. Tag ut runda kakor med hjälp av de glas som skall användas till pannacottan.
    2. Blanda grädde, basilika och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Häll upp i fyra glas. Ställ i kylskåp till serveringen. Stjälp upp pannacottan på kakorna. Ringla sirap över pannacottan. Garnera med färska hallon. Dofta lite florsocker över hallonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben