Bananfrallor med nyttiga fibrer

Serverar: 8 portioner

Saftiga och goda är dessa frallor som jäses över natten och bakas ut på morgonen.

Ingredienser

  • 1 banan (brun som ingen ändå vill äta)
  • 12,5 g färsk jäst
  • 2½ dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk kruskakli
  • 2 msk honung
  • 2 tsk krossade linfrön
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • Ca 3 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Dagen innan:
    2. Smula jästen i en bunke. Häll kallt vatten över jästen och rör tills den lösts upp. Mosa bananen. Blanda ner bananen, salt, honung samt olja. Tillsätt krossade linfrön, grahamsmjöl, vetemjöl samt vetemjöl special och rör ihop till en lätt fast deg. Låt degen jäsa under plastfolie i kylskåpet eller annan kall plats under natten.
    3. Dagen efter:
    4. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma lagom stora bullar och lägg på en bakplåt, klädd med bakplåtspapper eller i en muffinsplåt med bakplåtspapper. Toppa med lite kruskakli och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på ett galler utan bakduk.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben