Banankaka med kanel

Serverar: 12 portioner

Banankakan är mycket lätt att baka, saftig och har god sötma. Perfekt som mellanmål eller till fikat.

Ingredienser

  • 2½ dl råsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl olivolja
  • 2 bananer, mosade
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform, ca 25x10 cm.
    2. Vispa ihop socker och ägg med en elvisp. Vispa ner oljan och 3 msk vatten på låg hastighet.
    3. Vispa ner bananerna i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en separat skål. Vispa ner de torra ingredienserna, lite i taget, med elvispen på låg hastighet, i banansmeten.
    4. Häll smeten i formen och grädda cirka 60 minuter tills kakan höjt sig och är gyllene. Prova om den är färdiggräddad genom att sticka kakan med en provsticka. Provstickan ska förbli ren när du drar upp den ur kakan.
    5. Ta ur kakan ur ugnen och låt den svamla i formen tio minuter. Vänd upp på ett galler och låt svalna.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben