Banankaka med krämig glasyr

Serverar: 20 portioner

Toppengoda, saftiga kakor som passar i alla lägen, när man vill ha något extragott till kaffet.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 4 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk malen kardemumma
  • 1 ½ tsk malen kanel
  • 3 bananer
  • ¾ dl mjölk
  • Glasyr
  • 200 g smör
  • 200 g philadelpiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 citron, pressad juice och rivet skal
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Dekoration
  • 2-3 bananer, eller efter behov
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
    2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor i en bunke. Tillsätt äggsmeten. Mosa bananerna och tillsätt dem och mjölken.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
    5. Glasyr: Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Blanda ner övriga ingredienser i glasyren och bred glasyren på kakan. Skär kakan i lagom stora rutor.
    6. Garnera gärna med ett par bananskivor, precis innan serveringen. Mums!!

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben