Banankaka med lime

Serverar: 10-12 portioner

En härlig kaka med smak av kanel och syrlig lime.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 3 mogna bananer
  • 1 msk socker
  • 1/2 dl mjölk
  • Limekräm
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • Skal och saft av 1 limefrukt
  • 1/2 påse kokosflingor, ca 100 g
  • 2 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175° Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Baka kakan i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter. Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp och får kallna. Rör samman lätt crème fraiche med florsocker, rivet limeskal, pressad limesaft och kokosflingor. Bred krämen över kakan och ställ den kallt i minst en halvtimme. Dela passionsfrukterna och gröp ur innanmätet. Fördela det över tårtan.
    2. Smaklig måltid

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    lena4 20 mars 2010

    Jättegod smak, men kakan blev lite kompakt. Men det tycker jag det blir när man bakar med banan . Betyget blir en fyra från oss. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben