Busenkel och supergod banankaka med fluffig topping. Är annars inte så förtjust i banankakor och var därför lite skeptisk när min syster berättade att hon bakat denna. Bestämde mig ändå för att prova jag också och jisses så god den är, den bara smälter i munnen.
Ingredienser
Banankaka
4½ dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
100 g smör
1.25 dl vispgrädde
3 mogna bananer
2 ägg
Glasyr
300 g färskost
75 g smör
5 dl florsocker
ca 1 dl kokosflingor eller flagor
Hackad choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat i en stor skål.
- Smält smöret. Mosa bananerna väl. Blanda smör, banan och grädde och blanda ner i mjölblandningen. Vispa upp äggen och rör ner i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är 30x40 cm och häll i smeten. Grädda i cirka 15 minuter och låt svalna.
- Glasyr: Rör färskost och smör smidigt. Tillsätt florsocker och vispa glasyren fluffig. Bred glasyren över kakan och strö över kokos och choklad. Skär i rutor - ät och njut!
Liknande recept
Kommentarer (10)
Tack för receptet! Försvinnande god kaka som jag kommer att göra många fler gånger!
Supergod kaka. Blir en storfavorit härefter
Har just bakat banankakan med topping helt suverän skar kakan ibitar och frös ner den hel på en bricka SMARRIG!!!!!
Väldigt god kaka och lättbakad. hade tyvärr varken choklad eller kokos hemma så jag blandade i kakao i toppingen. Strödde på med flagad mandel. Ska bjuda på denna kaka på jobbet i morgon. Tackar du vet jag vad jag ska göra med mina skruttiga bananer.
Såg himla god ut så tänkte testa mig på att baka den. Men en fråga, går den att frysa?
Den går utmärkt att frysa!
Ska man smälta smöret i toppingen??? Fick nämligen klumpar... ångrade lite att jag hade i smör där.. hade dock ingen färskost hemma så tog kesella istället...
Vispa upp äggen? Med elvisp eller bara vispa ihop dom lätt med vanlig visp? Mycket god blev kakan förresten : )))
Supergod kaka!:)
Detta var ett riktigt höjdarrecept. Jag använde 200 g vit choklad som jag hackade + 1 dl kokos till garneringen. Tack för ett mycket bra recept.