Banankaka med vaniljyoghurt

Serverar: 20 portioner

Denna smakar annorlunda än vanlig banankaka.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 mogna bananer
  • 2 dl yoghurt med vaniljsmak
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör om mellan varje. Blanda mjöl , vaniljsocker , ingefära och bikarbonat. Skala och mosa bananerna och blanda det med yoghurten.
    2. Vänd ner mjölblandningen och bananröran i smeten. Rör tills det är en slät smet.
    3. Häll den i en långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter i 175º.
    4. Låt kakan svalna. Skär den sedan i avlånga bitar. Pudra över florsocker vid servering.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    ann12 15 april 2011

    den är jättegod man kan gärna ta 3 bananer

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben