Bananmuffins med choklad

Serverar: 16 portioner

Glutenfria... Bananer kan vara olika stora därför anges här skalad vikt.

Ingredienser

  • Flytande fett
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 1 banan (50g fruktkött)
  • ¼ dl strösocker
  • ½ dl flytande margarin
  • 1 ägg
  • ½ dl gräddfil eller filmjölk
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • ½ dl polifiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Ställ 16 normalstora muffinsformar i papper på en plåt. Använder man ett muffinsbleck börjar man med att pensla fördjupningarna med matfett.
    3. Skala och mosa en mogen banan. Hacka blockchokladen lite grovt.
    4. Vispa strösocker med flytande margarin till en luftig massa. Tillsätt ägget, bananmoset och chokladen samt gräddfil eller filmjölk
    5. Mät upp mjölmix, pofiber, bakpulver och bikarbonat och blanda det med det övriga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben