Bananpannkaka

Serverar: 1-3 portioner

Tid: 15 minuter

Sjukt goda pannkakor med banan. Passar när som helst, inte bara till frukost. Älskas av alla åldrar. Jag brukar använda vaniljyoghurt istället för filmjölk. Och när jag stekar brukar jag lägga en "bananpeng" i varje pannkaka. Det blir lite extra banansmak då.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl filmjölk eller yoghurt
  • 2 msk margarin
  • 1 mosad banan
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Tillsätt de övriga ingredienserna. Klicka ut i stekpannan i valfri storlek och stek.
    2. Servera med sylt, lönnsirap, keso eller fruktsallad etc.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lenasvensson 2 mars 2011

    Gjorde precis dessa, dom var supergoda! Mums :) Tänker äta dom med keso och lite blåbärssylt till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben