Pösiga bananpannkakor med kolasås

Serverar: 4 portioner

Sliskigt gott.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl mannagryn, finmalda Axa
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl honung, flytande
  • 3 bananer, mogna och mosade
  • Smör till stekning
  • Kolasås
  • 50 g smör
  • 1 dl råströsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • 2 skivade bananer
  • Grovhackade lättrostade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Börja med kolasåsen. Smält samman smör, socker, sirap och grädde i en kastrull under ständig omrörning. Låt sjuda i 5 minuter och servera den varm till pannkakorna.
    2. Blanda vetemjöl, mannagryn, bakpulver och salt i en skål.
    3. Vispa ägg, yoghurt, honung och bananer till en smet. Vispa ner mjölblandningen.
    4. Värm en stekpanna med smör och stek fyra pannkakor åt gången av ca 1/2 dl smet, 2–3 minuter per sida tills de får färg. Servera med bananer, hasselnötter och kolasåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben