Bananpannkakor

Serverar: 10-20 portioner

Bakpulver och vispade vitor i smeten gör pannkakorna höga.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk pressad citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 2 mogna bananer
  • smör till stekning
  • Servering
  • lönnsirap eller honung
  • Instruktioner

    1. Dela tre av äggen och lägg vitorna i en skål för sig. Vispa ett helt ägg och tre gulor, socker och salt luftigt. 2. Tillsätt grädde och citron och rör ner mjöl, bakpulver och kardemumma. 3. Vispa de tre äggvitorna till fast skum. Rör ner först hälften av skummet i den fasta pannkakssmeten och vänd därefter försiktigt ner resten. 4. Skär bananerna i små tärningar och blanda ner dem. 5. Smörstek tjocka små pannkakor eller plättar och servera dem nygräddade.

    Liknande recept

    4.7
    15 min
    1-3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben