Bananpannkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Friska och goda pannkakor.

Ingredienser

  • 4 stora mogna bananer
  • 1 dl riven kokos
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • ¾ dl råsocker
  • Färskpressad limejuice av 4 limefruker
  • Finrivet skal av 2 limefrukter
  • Instruktioner

    1. Rosta kokosflingorna gyllenbruna i stekpanna. Sikta mjölet genom en sil i en bunke, blanda i socker och hälften av kokosflingorna.
    2. Tillsätt kokosmjölk och ägg. Vispa till en jämn smet.
    3. Stek 16 pannkakor av smeten. Ca ½ dl till varje pannkaka.
    4. Skär bananer i diagonala skivor, stek dem gyllenbruna runt om i smör. Strö över råsocker och stek tills det smällt.
    5. Häll över limejuice.
    6. Fördela bananer och sås på pannkakorna, garnera med limeskal och resten av kokosflingorna.
    7. Servera med grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.7
    15 min
    1-3
    1

    Kommentarer (1)

    annahags 10 april 2010

    Var tar vattnet vägen? :) / Anna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben