Bananpannkaka
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
Friska och goda pannkakor.
Ingredienser
4 stora mogna bananer
1 dl riven kokos
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 dl vatten
2 ägg
50 g smör
¾ dl råsocker
Färskpressad limejuice av 4 limefruker
Finrivet skal av 2 limefrukter
Instruktioner
Rosta kokosflingorna gyllenbruna i stekpanna. Sikta mjölet genom en sil i en bunke, blanda i socker och hälften av kokosflingorna.
Tillsätt kokosmjölk och ägg. Vispa till en jämn smet.
Stek 16 pannkakor av smeten. Ca ½ dl till varje pannkaka.
Skär bananer i diagonala skivor, stek dem gyllenbruna runt om i smör. Strö över råsocker och stek tills det smällt.
Häll över limejuice.
Fördela bananer och sås på pannkakorna, garnera med limeskal och resten av kokosflingorna.
Servera med grädde eller glass.
Liknande recept
Bananpannkaka med smak av kardemumma + Choklad-bananmousse
5
30 min
2
Supernyttig, supersnabb bananpannkaka
4
1
17
Veganska kokos- och bananpannkakor
15 min
2
Idas amerikanska bananpannkakor med vanilj
4.8
2-4
14
Jordgubbs- och bananpannkakor
5
Supergod nudelsoppa
5
5 min
1-2
Bananpannkakor
10-20
Bananpannkaka
4.7
15 min
1-3
1
Bananpannkaka med kokos
4
Kommentarer (1)
annahags
10 april 2010
Var tar vattnet vägen? :) / Anna
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Var tar vattnet vägen? :) / Anna