Ingen säger nej till pannkaka, här är ett recept med banan i smeten och den är lite matigare med hälften rågmjöl.
Mer fibrer men lika gott.
Ingredienser
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
6 dl mjölk, 3 %
1 banan
½ tsk salt
3 msk olja
2 dl kesella 10 %
100 g blåbär, färska eller frysta
1 tsk fruktsocker
Instruktioner
Knäck äggen i en skål och tillsätt hälften av mjölken.
Vispa ihop och tillsätt mjölet. Vispa ordentligt till en jämn smet.
Häll i resten av mjölken, salt och olja. Mosa bananen och rör ner den i smeten.
Häll lite olja i en stekpanna och grädda pannkakorna.
Ta undan några blåbär till dekoration och blanda resten med kesellan och smaka av med fruktsocker.
Servera pannkakorna med blåbärskesellan och strö över några blåbär.