Bananpannkaka med blåbärskesella

Serverar: 4 portioner

Ingen säger nej till pannkaka, här är ett recept med banan i smeten och den är lite matigare med hälften rågmjöl. Mer fibrer men lika gott.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 6 dl mjölk, 3 %
  • 1 banan
  • ½ tsk salt
  • 3 msk olja
  • 2 dl kesella 10 %
  • 100 g blåbär, färska eller frysta
  • 1 tsk fruktsocker
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen i en skål och tillsätt hälften av mjölken. Vispa ihop och tillsätt mjölet. Vispa ordentligt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken, salt och olja. Mosa bananen och rör ner den i smeten.
    2. Häll lite olja i en stekpanna och grädda pannkakorna.
    3. Ta undan några blåbär till dekoration och blanda resten med kesellan och smaka av med fruktsocker.
    4. Servera pannkakorna med blåbärskesellan och strö över några blåbär.

    Liknande recept

    4.7
    15 min
    1-3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben