Banantårta utan ägg och mjölk

Serverar: 12-14 portioner

Mums för dem som inte tål ägg och komjölk.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 mogna bananer
  • ½ dl kaffe
  • 1 dl sojamjölk
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 krm muskot
  • 140 g krossad ananas
  • 1 dl hackade pekannötter
  • Färskostglasyr
  • 200 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
  • 4 dl florsocker
  • 400 g Tofuline Creamy spread
  • 1 tsk citronsaft
  • Skal av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Smörj och brö en rund form, 24 cm i diameter.
    2. Mosa bananerna väl och tillsätt kaffe, sojamjölk och smält margarin. Blanda vetemjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, kanel och riven muskot. Kombinera ingredienserna med vätskeblandningen. Rör smeten jämn och tillsätt avrunnen ananas och pekannötter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter i 175ºC.
    3. Låt kakan kallna, skiva och glasera sedan lagren och hela tårtan med färskostglasyren.
    4. Färskostglasyr: Vispa först margarin och florsocker luftigt och rör sedan ner creamy spread, vispa ljus och luftig. Tillsätt skal och saft från citron. Glasera lagren och täck tårtan med glasyr, dekorera eventuellt med valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben