Jättegod kycklingrätt. Vill man förenkla receptet kan man köpa färdig grön currypasta.
Ingredienser
2 msk jordnötsolja
4 st kycklingbröst ca 800 g delade i 4 bitar tvärs över
1 ½ dl hönsbuljong
5 dl konserverad kokosmjölk
125 g ärtstora thailänska auberginer el tärnad gurka
1 tsk fisksås eller 1 tsk salt
1 lime, nypressad saft
1 stor knippa färsk thailänsk basilika eller mynta
Kokt aromatiskt thailänskt ris till servering
Grön currypasta
5 - 6 medelstarka gröna chilifrukter , urkärnade och tunt skivade
1 liten knippa ( 15 g) färsk hackad koriander
2 stjälkar färskt citrongräs, tunt skivade
3 cm färsk ingefära, skalad och tunt skivad
4 färska galangalrot skalad och skivad (kan uteslutas)
4 färska kaffirlimeblad, nålfint strimlade , eller 1 msk nyrivet limeskal
2 tsk korianderfrön, stötta
1 tsk spiskumminfrön, stötta
4 salladslökar, hackade , eller små röda lökar
4 vitlöksklyftor, krossade