Bangkok kyckling

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod kycklingrätt. Vill man förenkla receptet kan man köpa färdig grön currypasta.

Ingredienser

  • 2 msk jordnötsolja
  • 4 st kycklingbröst ca 800 g delade i 4 bitar tvärs över
  • 1 ½ dl hönsbuljong
  • 5 dl konserverad kokosmjölk
  • 125 g ärtstora thailänska auberginer el tärnad gurka
  • 1 tsk fisksås eller 1 tsk salt
  • 1 lime, nypressad saft
  • 1 stor knippa färsk thailänsk basilika eller mynta
  • Kokt aromatiskt thailänskt ris till servering
  • Grön currypasta
  • 5 - 6 medelstarka gröna chilifrukter , urkärnade och tunt skivade
  • 1 liten knippa ( 15 g) färsk hackad koriander
  • 2 stjälkar färskt citrongräs, tunt skivade
  • 3 cm färsk ingefära, skalad och tunt skivad
  • 4 färska galangalrot skalad och skivad (kan uteslutas)
  • 4 färska kaffirlimeblad, nålfint strimlade , eller 1 msk nyrivet limeskal
  • 2 tsk korianderfrön, stötta
  • 1 tsk spiskumminfrön, stötta
  • 4 salladslökar, hackade , eller små röda lökar
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Instruktioner

    1. Mixa alla ingredienser till currypastan i matberedare eller mixer. Hälften behövs till receptet, resten kan frysas in. Stek kycklingbitarna 2-3 min tills de är gyllenbruna. Tillsätt currypastan. Fräs under omrörning i 1 min. Häll på hönsbuljongen och låt koka upp.
    2. Tillsätt hälften av kokosmjölken och auberginerna eller gurkan. Lägg på lock och låt sjuda i 5 min. Vänd kycklingbitarna. Tillsätt resten av kokosmjölken och tillsätt fisksås eller salt. Koka utan lock ytterligare 8-12 min.
    3. Häll i limesaft och garnera med basilika eller mynta. Servera med aromatiskt thairis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben