Banoffe cupcakes

Ordet banoffe kommer från att man har slagit ihop de engelska orden banana + toffe = banoffe! Toffe är en slags engelsk karamell, antingen kan man göra toffe själv eller använda dulce de leche... Vad tror ni jag valde? Självklart dulce de leche!! Cupcaken består utav banan (själva cupcaken) en klump dulce de leche i mitten och grädde överst. Älskade den! Omtyckt blev den verkligen och snabbt tog den slut med!

Ingredienser

  • 3,5 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 120 g smör, smält
  • 3 bananer, mosade
  • 2 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 burk dulce de leche
  • 5 dl grädde, vispad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker i en skål. Lägg åt sidan.
    2. Vispa ihop ägg, smält smör och mjölk. Tillsätt därefter mjölblandningen, lite i taget. Ha slutligen i mosad banan. Fyll formarna till 3/4 och grädda i ca 20-25 min, tills tanbetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna.
    3. Skär en mellanstor cirkel i mitten av cupcaken, vinkla kniven innåt lite medan du skär, ta ut cirkeln (som då ska se ut som en upp-o-ned vänd kon) och ha i en stor klick dulce de leche. Skär bort en bit från cirkelns nedre del (så att det blir jämnt när man lägger på 'locket'). Lägg på 'locket och spritsa eller bre över grädde, ha slutligen på valfri dekoration. KLART!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben