Barbecuepizza med kyckling och bacon

Har försökt att skapa en god barbecuepizza och är nu såpass nöjd så jag kan lägga ut den här. Kommer att redigera om den utvecklas till det bättre. Kom gärna med förslag :)

Ingredienser

  • Topping
  • Ca 1 1/2 dl Bull’s Eye- Original barbecuesås (eller annan rökig Bqb-sås)
  • 30 g ruccola, gärna utblandad med färsk koriander
  • 1/2 normalstor rödlök i tunna ringar
  • 200 g rensad, grillad kyckling
  • 8 körsbärstomater, gärna gula
  • 140 g, bacon, i små tärningar, stekt och avrunnen på hushållspappet
  • Valfri mängd av ost
  • Pizzabotten för 4 personer
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen. 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
    2. Gör valfri pizzabotten och kavla ut den på ett bakplåtspapper. Drag över pappret på en plåt. Pensla lite olivolja över bottnen och ställ in bottnen i ugnens nedra del i ca fem minuter, inte så den blir färgad utan endast så att bakningen påbörjas lite. Tag ut ur ugnen.
    3. Bred såsen över bottnen och sprid luftigt över ruccolan (och ev. koriandern.) Strö över övriga ingredienser och avsluta med osten och sedan halverade körsbärstomater. Klicka ut lite extra sås om du önskar.
    4. Baka pizzan i övre halvan av ugnen ca. 8 minuter eller tills den ser klar ut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben