Barbequegrillad kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Laktos och glutenfritt... När man tillagar en kyckling eller en annan hel fågel krävs det en klotgrill med lock eller en barbecuegrill. Med ved av fruktträd blir detta rena proffsgrillningen.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca: 1½ kg
  • Salt
  • Blötlagda små vedbitar av äpple, körsbär eller päron
  • Kryddig marinad
  • ¾ dl flytande honung
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk jalapeno
  • Tillbehör
  • Grillad färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Gnid in kycklingen med salt. Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd. Klotgrillen ska värmas upp till minst 160 grader. Fläkta glöden så att sotpartiklarna försvinner. Lägg de blötlagda vedbitarna på glödbädden och lägg på grillgallret.
    2. Placera kycklingen en bit ifrån glödbädden. Lägg på locket. Och kontrollera att spjällen är öppna i botten och på locket. Tillaga kycklingen i 1½ - 2 timmar beroende på värmen i grillen. Vänd kycklingen efter halva tiden.
    3. Rör ihop honung med kryddorna. Pensla kycklingen 3-4 gånger med honungen mot slutet av grillningen. Kycklingen är klar när låret lätt lossnar från skrovet eller när köttsaften rinner klar och fin. Servera med grillad färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben