Barnens fiskbiffar

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Passar alla.

Ingredienser

  • 400 g fryst fisk t ex kolja, sej, hoki eller torsk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 3 msk ströbröd
  • 1/2-1 tsk citronpeppar
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 tsk örtsalt
  • 4 msk Milda mat
  • Milda flytande margarin
  • Eventuell sås
  • 2 1/2 dl Milda mat
  • 1 Knorr fiskbuljongtärning
  • Tillbehör
  • Kokt pressad potatis eller potatismos
  • Sallad
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Tina fisken så pass att den går att skära i bitar. Mixa den slät med mixerstav eller i matberedare. Finhacka lök och persilja och blanda ner i den mixade fisken. Blanda ner ägg, ströbröd, Milda mat, persilja, citronpeppar och örtsalt.
    2. Blanda väl till en smet. Forma med vattensköljda händer 10 st biffar.
    3. Häll Milda flytande margarin i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme 3-4 minuter på varje sida.
    4. Om man vill ha sås till: häll då 2 1/2 dl Milda Mat i en liten kastrull, smula ner en fiskbuljongtärning. Låt såsen puttra ett par minuter. Servera med kokt potatis, pressad potatis eller potatismos, en fräsch sallad och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben