Barnens Jansons Frestelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

När min son var liten ville han också ha Jansons Frestelse. Men inte det starka inuti. Så jag lagade till en egen version, utan ansjovis, men med korv. Den rätten har sen blivit tradition på vårat julbord.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 2 lökar
  • 250 g korv
  • 120 g bacon
  • 2 msk matolja
  • 3 dl gräddfil
  • 1 påse Hollidaydipp
  • 2 msk senap
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl ströbröd
  • riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen, och skär i strimlor, man kan använda den grövsta sidan på rivjärnet.
    2. Skala och skär löken i strimlor. Skär korven i strimlor. Klipp baconen i centimeter tjocka bitar. Bryn löken i lite matolja så att den får färg.
    3. Värm ugnen till 225 grader.
    4. Häll 1 matsked matolja i en medelstor ugnsform. Fördela hälften av potatisen i formen, salta och peppra. Strö sen över korven, baconen samt löken ovanpå potatisen. Avsluta med resten av potatisen. Salta och peppra.
    5. Häll gräddfilen i en liten bunke och tillsätt dipp-pulvret och senapen. Rör om väl och häll den över potatisen. Strö ströbrödet jämt över, och sist den rivna osten.
    6. Sätt in i ugnens mitt och grädda 15-20 minuter.
    7. (Man kan variera efter smak och ekonomi, t.ex göra egen kryddblandning till gräddfilen)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben