Serverar: 12-15 portioner
Barnen ska också ha något gott till Fettisdagen!
Kärt barn har många namn, semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg.
Ingredienser
Degen
100 gram margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
9-10 dl vetemjöl
Pensling
1 ägg
Fyllning
4 bananer
3 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken.
Blanda det väl. Blanda sedan i övriga ingredienser.
- Arbeta ihop till en slät deg.
Låt degen jäsa 30 minuter i degbunken.
- Knåda degen lite på mjölat bakbord.
Dela den i 12-15 bitar.
Rulla varje bit till en rund boll och lägg på en plåt.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Pensla med ägg.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de får fin färg.
Låt kallna. Skär av lock på 12 bullar.
- Mosa eller skiva bananerna
Fördela moset eller skivorna i hålet på bullarna.
Vispa grädden. Ta bort hälfen av den vispade grädden och tillsätt kakao och florsocker, vispa ihop.
- Fördela en klick chokladgrädde och en klick grädde på bullarna.
Sätt på "hattarna" och garnera med en skiva banan.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Den farliga maten
Matproducenter har under ett antal decennier använt tillsatser i sina...