Barnsligt goda BananChokladMuffins

Serverar: 12-24 portioner

Tid: 20 minuter

Tips blir mycket saftigare när man andvänder pappersformar i muffinplåt 12st, tänk på att muffinsen måste få lite färg för att bli genomgräddade ordentligt. Gör inget om bananerna blivit övermogna

Ingredienser

  • 150 g smör (ej smält)
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 2 st bananer (mogna)
  • 2 msk saft av pressade citroner
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ -1 blockchoklad bit i varje muffinsform
  • Instruktioner

    1. Stora muffins: Smörj en muffinspanna 12st med olja eller margarin
    2. Små muffins: Ställ , pappers muffinsformar 24 st på en plåt.
    3. Rör smör/margarin och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept.
    4. Blanda vetemjöl,bakpulver och vaniljsocker
    5. Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning.
    6. Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften.
    7. Tillsätt bananmoset och mjölblandningen och rör snabbt ihop till en jämn smet.
    8. Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.
    9. Stora muffins: Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C.
    10. Mindre muffins: Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 225°C.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben