Mummabananpannkaka i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Barnsligt god och lite lyxigare efterrättspannkaka.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 1 banan
  • 1-2 krm kardemumma
  • Smör till smörjning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform ca 30x20 cm. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver i en bunke. Häll i 3 dl mjölk och vispa klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken, vispgrädde och ägg. Vispa ihop ordentligt och häll i formen. Skiva bananen och vänd runt skivorna i kardemumman. Fördela bananskivorna jämt över smeten. Grädda en fals under mitten i 25-30 minuter. Servera gärna med jordgubbssylt.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben