Basilika- och parmensanpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fantastiskt gott till kött. Perfekt som omväxling från gratäng, klyftpotatis osv.

Ingredienser

  • 800 g skalad, mjölig potatis
  • 1 kruka basilika
  • 4 dl parmensanost
  • 2 äggulor
  • ½ dl olivolja
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka skalad, mjölig potatis. Plocka och skär basilika. Riv parmensanost. Häll av potatisen, ställ tillbaks den på plattan och låt den ånga av i 20 sekunder. Mosa potatisen och blanda med äggulor, olivolja, riven parmensan, salt och svartpeppar. Spritsa eller skeda ut 12 "puckar" av potatismoset på en plåt med ett smort bakplåtspapper. Strö över resten av parmensanen på puckarna. Potatisen går utmärkt att göra dagen innan. Då tar det ca 10 minuter att värma i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    farmoringer 23 januari 2010

    Det här var verkligen supergott..

    farmoringer 23 januari 2010

    Det här var verkligen supergott

    Stina_gott 12 juli 2010

    Ska dom in i ugnen i slutet eller värms bara "klickarna" i ugnen om man ska ha dagen efter?

    matmarie 12 juli 2010

    Dagen efter behöver du bara värma dem en stund i ugnen! MVH Marie

    kernil 7 februari 2011

    Undrar samma sak som Stina. Man ska lägga "puckarna" på en plåt med bakplåtspapper. Då förmodar jag att dom ska sättas in i ugnen innan dom äts. Hur länge ska dom vara i ugnen då och vilken temperatur ska det vara? (Att värma dagen efter är ju en annan sak) Basilika finns bland ingredienserna men inte i beskrivningen av tillredningen. Jag antog att den skulle hackas och blandas i så det gjorde jag. Jag prövade att ha dom i ugnen direkt ca 10 min. Vi tyckte dom var goda och ett trevligt annorlunda sätt att servera potatis

    matmarie 8 februari 2011

    Uttryckte mej lite klumpigt ser jag nu.. men eftersom potatisen redan är kokt och färdig så behövs det inte så många minuter i ugn .. typ samma som om man kör dem dagen efter.. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben