Zuppa di Pomodori med osttäcke

Läcker liten förrätt - servera soppan i ett glas t.ex. ett inte alltför stort dricksglas. Servera gärna med en klick vitlöksyoghurt vid sidan av.

Ingredienser

  • Soppa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • Smör eller olja
  • 1 burk tomater, 400 g, gärna körsbärstomater
  • 1 burk vatten, 4 dl
  • 1 grönsaks- eller kycklingbuljongtärning
  • 1 apelsin (gärna ekologisk) skal och saft av
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Basilika, färsk
  • Osttäcke
  • 120 g ost, Allerum Grevé
  • 2 msk sesamfrön, svarta och gula
  • 3 msk, 30 g solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Soppa: Hacka lök och vitlök. Fräs i smör eller olja tills de är mjuka, men ej fått färg. Tillsätt tomaterna, en burk vatten och en buljongtärning. Låt koka ca 15 minuter. Tvätta apelsinen. Riv och pressa ur saften. Mixa soppan lätt. Koka upp och smaka av med socker, allt apelsinskal, några matskedar apelsinsaft, salt och peppar. Häll upp i glas, strö över basilika- blad och lägg på ett osttäcke.
    2. Osttäcke: Värm ugnen till 200°. Rita ut 5 cirklar, lika stora som omkretsen på soppglaset, på ett bakplåtspapper. Riv osten fint och blanda med sesamfrön och solrosfrön. Platta ut ostblandningen på cirklarna. Osten ska sticka ut lite grann. Grädda ca 10 minuter tills kexen har fått färg. Låt svalna på plåten, då stelnar de. Lägg de andra som täcken på soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben