Basilika- och sauternesmarinerade hallon

Serverar: 4 portioner

De marinerade halllonen kan även förtäras med vanilj och/eller chokladglass.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad av god kvalitet
  • 100 g vit choklad av god kvalitet
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 200 g frysta hallon
  • 2 dl Sauternesvin
  • ½ kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Tina de frysta hallonen.
    2. Strimla basilikan och blanda med hallonen. Slå över Sauternesvinet och låt marinera i minst en timme.
    3. Smält mörk och vit choklad var för sig.
    4. Tag därefter två skålar och slå i 1/3 av grädden i den ena och lite mindre än 1/3 i den andra. Vispa grädden lätt.
    5. Vispa sedan ned vit choklad i skålen med den mindre mängden grädde och den mörka chokladen i den andra skålen. Vispa tills blandningarna blir homogena.
    6. Blanda äggulan med 1/3 av grädden.
    7. Fördela hälften av äggblandningen i varje chokladsmet.
    8. Ställ in i kyl för att stelna. Vid servering kan moussen formas till små ägg med hjälp av två skedar. Garnera med hallonen.
    9. Eller servera hallonen med vanilj och/eller chokladglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben