De marinerade halllonen kan även förtäras med vanilj och/eller chokladglass.
Ingredienser
100 g mörk choklad av god kvalitet
100 g vit choklad av god kvalitet
3 dl vispgrädde
1 äggula
200 g frysta hallon
2 dl Sauternesvin
½ kruka färsk basilika
Instruktioner
Tina de frysta hallonen.
Strimla basilikan och blanda med hallonen. Slå över Sauternesvinet och låt marinera i minst en timme.
Smält mörk och vit choklad var för sig.
Tag därefter två skålar och slå i 1/3 av grädden i den ena och lite mindre än 1/3 i den andra. Vispa grädden lätt.
Vispa sedan ned vit choklad i skålen med den mindre mängden grädde och den mörka chokladen i den andra skålen. Vispa tills blandningarna blir homogena.
Blanda äggulan med 1/3 av grädden.
Fördela hälften av äggblandningen i varje chokladsmet.
Ställ in i kyl för att stelna.
Vid servering kan moussen formas till små ägg med hjälp av två skedar. Garnera med hallonen.
Eller servera hallonen med vanilj och/eller chokladglass.