Basilika-och vaniljglass

Serverar: 4 portioner

Tid: 6 timmar 30 minuter

Överraska gästerna ...

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1-2 msk honung
  • 6 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk mycket finhackad basilika
  • Garnering
  • Rivet citronskal
  • Några basilikakvistar
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg kärnorna och stången i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk och honung.
    2. Vispa äggulorna och sockret poröst med en elvisp. Koka upp mjölkblandningen och vispa ner i äggvispet. Plocka upp vaniljstången.
    3. Krama vattnet ur gelatinbladet och lägg det i en kastrull. Värm gelatinet på svag värme tills det smält. Vispa ner det i glassmeten. Sila ner glassblandningen i en bunke.
    4. Låt smeten svalna, tillsätt basilikabladen och kör i en glassmaskin till en smidig smet. Skrapa ner smeten i en bunke med lock och frys den. Utan glassmaskin måste smeten röras om 2-3 gånger de första timmarna.
    5. Låt glassen stå i frysen över natten.
    6. Servera i glas med fot och garnera med lite rivet citronskal och några kvistar basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben