Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna.
Lägg kärnorna och stången i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk och honung.
Vispa äggulorna och sockret poröst med en elvisp.
Koka upp mjölkblandningen och vispa ner i äggvispet. Plocka upp vaniljstången.
Krama vattnet ur gelatinbladet och lägg det i en kastrull. Värm gelatinet på svag värme tills det smält. Vispa ner det i glassmeten. Sila ner glassblandningen i en bunke.
Låt smeten svalna, tillsätt basilikabladen och kör i en glassmaskin till en smidig smet. Skrapa ner smeten i en bunke med lock och frys den. Utan glassmaskin måste smeten röras om 2-3 gånger de första timmarna.
Låt glassen stå i frysen över natten.
Servera i glas med fot och garnera med lite rivet citronskal och några kvistar basilika.