Basilikabiff

Serverar: 4 portioner

Snabb lövbiffsgryta med mycket smak av basilika.

Ingredienser

  • 800 g lövbiff
  • 3-4 skalade och hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande margarin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1-2 dl kraftig köttbuljong från kalvfond
  • 1-2 dl mellangrädde
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2-3 msk hackade pinje- eller osaltade jordnötter
  • 1 dl färsk riven parmesanost
  • Pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Bryn köttet i omgångar i oljan och margarinet och lägg över i en gryta. Krydda med salt och vitpeppar.
    2. Fräs den hackade vitlöken en kort stund och lägg över i grytan.
    3. Rör ner vetemjölet och tillsätt sedan buljong, grädde och soja. Låt gryta puttra i 5-10 minuter. Späd med mer grädde eller buljong om det behövs.
    4. Skär eller riv basilikan i grova strimlor. Tillsätt hälften av basilikan, de hackade nötterna och den rivna parmesanosten i gryta. Smaka av med vitpeppar och ev mer kalvfond.
    5. Strö över resten av basilikan och servera genast tillsammans med en grönsallad och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 17 oktober 2011

    Kanongod gryta .En klar femma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben