En sommarfavorit! Utskuren biff i tunna skivor som smaksättes med pesto, hyvlad parmesan och pinjenötter.
Passar utmärkt på buffébordet.
Ingredienser
1 bit utskuren biff, ca 600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk pinjenötter
½ dl pesto
½ dl grovriven eller hyvlad parmesanost
½ dl basilikablad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125ºC.
- Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60ºC.
- Låt köttet vila i ca 15 minuter. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de får färg.
- Skär köttet i tunna skivor och lägg ut det på ett stort fat. Salta och peppra.
- Späd ev peston med lite olja om den är tjock. Ringla peston över köttet. Strö över nötter, ost och basilikablad.
- Servera med potatis-, pasta- eller bönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)