Basilikabiff

Serverar: 4 portioner

En sommarfavorit! Utskuren biff i tunna skivor som smaksättes med pesto, hyvlad parmesan och pinjenötter. Passar utmärkt på buffébordet.

Ingredienser

  • 1 bit utskuren biff, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk pinjenötter
  • ½ dl pesto
  • ½ dl grovriven eller hyvlad parmesanost
  • ½ dl basilikablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125ºC.
    2. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 60ºC.
    3. Låt köttet vila i ca 15 minuter. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de får färg.
    4. Skär köttet i tunna skivor och lägg ut det på ett stort fat. Salta och peppra.
    5. Späd ev peston med lite olja om den är tjock. Ringla peston över köttet. Strö över nötter, ost och basilikablad.
    6. Servera med potatis-, pasta- eller bönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben