Ost- och basilikabiffar med tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Riktigt goda biffar! Osten och basilikan gör det hela lite mer spännande!

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 2 skivor formbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk riven lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk basilika
  • 100 g smakrik hårdost
  • Smör till stekning
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 burk hela tomater, ca 400 g
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • ½ tsk sat
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smula formbrödet utan kanter i en skål. Häll över mjölk. Blanda och finfördela smulorna. Rör ner köttfärs, ägg, salt, peppar och basilika. Dela färsen i 8-12 biffar. Skär osten i lika många bitar som biffarna och tryck i en ostbit i varje biff. Stek biffarna till fin färg i smör, ca 10 min.
    2. Hacka gul lök och vitlök. Fräs i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp. Mixa såsen om tomaterna är stora. Häll såsen över biffarna och koka upp. Serveras med kokt pasta, te x tagliatelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben