Basilikafilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Busenkelt och jättegott

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 ½ dl köttbuljong
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Fräs vitlöken och lägg över i grytan.
    2. Rör i salt, peppar, buljong och creme fraiche. Låt grytan koka i 5 minuter. Skär basilikan i strimlor. Rör i nötter, ost och hälften av basilikan. Strö över resten.
    3. Servera med pressad potatis eller pasta och stekta tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben