Basilikafilé

Serverar: 4 portioner

Krämig gryta med god smak av basilika.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 kruka färsk basilika eller
  • 2 msk torkad basilika
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche (34%)
  • 1 msk vetemjöl utvispad i 2 dl vatten
  • Instruktioner

    Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Bryn köttet i stekpanna.Salta och peppra. Lägg efterhand köttet i en gryta. Tillsätt soja, vitlök, torkad basilika, ½ dl vatten och låt bräsera under lock ca 5 - 10 minuter. Rör i crème fraiche och koka upp. Tillsätt mjölredningen och låt koka några minuter. Garnera gärna med färska basilikablad. Serveras med potatis och sallad.(även gott till ris)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben