Basilikafilé

Serverar: 4 portioner

En supergod fläskfilérätt som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 dl köttbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 kruka färsk basilika (eller 1 msk torkad basilika och 1 knippa hackad persilja)
  • 1/2 dl hackade hasselnötter (kan uteslutas)
  • 1 dl lagrad ost, Arla Grevé
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Fräs vitlöken och lägg över i grytan.
    2. Rör i salt, peppar, buljong och Creme Fraiche. Låt grytan koka i 5 minuter.
    3. Skär under tiden basilikan i strimlor. Rör i nötter, ost och hälften av basilikan. Strö resten av basilika över.
    4. Servera grytan med pasta eller pressad potatis och stekta tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sivan52 18 oktober 2008

    En jättelätt och supergod rätt. Så krämig och god. Jag hoppade över nötterna. Tack så mycket för receptet

    Maahl 24 januari 2009

    Det blev en god mild sås. Vi hoppade över osten och hade naturella cashewnötter i istället för hasselnötter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben