Basilikafilé i ugn

Serverar: 4 portioner

Snabbt, enkelt och mycket gott .

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 600 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl basilika
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 10 körsbärstomater
  • Instruktioner

    Ugn: 200 grader. Krydda kycklingen och bryn den . Lägg i en form . Mixa basilikan ihop med soltorkade tomater, grädde och fond. Häll blandningen över kycklingen och baka i ugn i 10 minuter. Dela körsbärstomaterna och strö över . Baka i ytterligare ca 10 minuter . Servera med ris eller potatis

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    Gabitta 25 september 2009

    Helt enkelt jättegott, tomaterna passar väldigt bra ihop med basilikan o kycklingen. MUMS!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben